Meny

Ebba Joks

Sisters in Sápmi – Sisters in Kizomba

Visste ni att samerna faktiskt var ett dansande folk för länge, länge sedan men att de koloniala makterna berövat oss på den dansen?

Det finns alltså inga ursäkter längre som same att inte dansa!

Vi inser under samtalets gång att det bevisligen är möjligt att skapa en ny dans och tankar om återskapandet av vår ursprungsdans tar vid.

Min gäst Ebba Joks besitter förmågan att svepa med mig till dansgolvet genom sina beskrivelser av hennes upplevelse av dans och rytm, och jag kommer på mig själv att vara helt uppslukad i ämnet.

För ett ögonblick befinner jag mig på dansgolvet, både i Ankararede och i Paris, och svänger mina lurviga, som så många gånger förr. Det är kanske inte så konstigt att jag dras med eftersom dans även är min passion och att det är just dansen kizomba som gjorde att våra vägar korsades en helg förra hösten. Intet gott som inte för med sig något ont, skam kopplat till dans och rörelse är tyvärr något som vi vuxna, omedvetet, pålägger våra barn enligt Ebba. Välkommen in i vår värld av rytm, passion och tankar om kanske det allra bästa som finns, DANS!

Du kan lyssna på avsnittet direkt här på sidan, eller via någon av ikonerna nedan.

Samesyster nummer 3
Ebba Joks
Lyssna på Spotify
Lyssna på Podbean
Lyssna på Itunes

Läs mer och lyssna på alla avsnitt här

Dela gärna vidare avsnittet till någon du känner!

Följ gärna Samesystrar på Facebook och Instagram och
skicka en like eller skriv en kommentar på din poddcastplattform.
Det gör att podden når ut till fler lyssnare.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap