Meny

Randi Marainen

Att begrava sina barn

Nyfikenheten till slöjden lockade henne över gränsen till Sverige på 70-talet och där på Samernas folkhögskola i Jokkmokk dyker kärleken Tomas upp, och på den vägen är det säger hon.

Randi Marainen valde det egna företagandet och är idag en av de största silversmederna i Sápmi. Hon är även Kunglig Hovleverantör och berättar om eskapaden i Kiruna när hon och sin goda vän förväntade sig högtidlig lunch de också som tack för kreationerna, men fick nöja sig med en korv på macken istället.

I det innerliga samtalet med Randi växlar vi mellan goda minnen och bottenlös sorg. Det som inte får hända sker, och jag tror att alla kan hålla med om att ingen förälder ska behöva begrava sitt barn. Men att behöva begrava två av sina barn på mindre än ett år, det är alltför grymt och det finns nog inga ord som kan beskriva den smärtan man känner som förälder. Randi delar med hjärtat, med sig av sin historia. 

Du kan lyssna på avsnittet direkt här på sidan, eller via någon av ikonerna nedan.

Följ gärna Samesystrar på Facebook/Instagram och glöm inte att skicka en like eller ge en kommentar på er podcastplattform. Det gör att podden når ut till fler lyssnare. 

Samesyster nummer 6
Randi Marainen
Lyssna på Spotify
Lyssna på Podbean
Lyssna på Itunes

Läs mer och lyssna på alla avsnitt här

Dela gärna vidare avsnittet till någon du känner!

Följ gärna Samesystrar på Facebook och Instagram och
skicka en like eller skriv en kommentar på din poddcastplattform.
Det gör att podden når ut till fler lyssnare.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap