Meny

Föreläsning om samisk kultur och Samesystrar

Söker du föreläsare om samisk kultur, poddliv och att följa en dröm? Då har du kommit rätt!

Min resa som poddare har varit, och är en spännande resa, och jag delar gärna med mig av detta genom anpassade föreläsningar utifrån ditt önskemål. Jag har vid några tillfällen berättat om initiativet och bakgrunden till podden och det har varit uppskattade inslag. Eftersom idén om Samesystrar kom som en blixt från klar himmel med en stark känsla att jag ”bara måste göra detta” tror jag att jag har något att bidra till den som funderar på detta med att våga testa och våga följa en dröm.

Förutom att driva podden har jag jobbat parallellt på organisationen Samerådet som projektledare för forskningsprojekt med fokus på traditionell kunskap, renskötsel, klimatförändringar och samiska rättigheter. Via det jobbet har jag fått en unik insyn i många av de utmaningar som vårt samiska samhälle möter. Den kunskapen tillsammans med mina personliga erfarenheter från ett liv inom renskötsel, mm och samtal genom podden, har verkligen breddat mitt perspektiv. Jag använder idag Samesystrars plattform för att belysa samiska frågor och främja en djupare förståelse för samisk kultur och livsvillkor. Mitt mål? Jag vill stimulera dialog, öka medvetenheten, sprida kunskap och information, bevara våra traditioner och kunskap, och bryta tystnaden kring tabubelagda ämnen. Det här önskar jag göra både inom och utanför Sápmi då jag är övertygad om att synliggörandet är avgörande för att få till en förändring.

Blir du nyfiken på att höra mer om mina erfarenheter som poddare, min samiska identitet, och drivkraften bakom Samesystrar? Eller kanske du är intresserad av en diskussion om livsval och att våga följa sin dröm? Boka en föreläsning med mig idag!

För mer information och bokningar, kontakta mig direkt på info@samesystrar.se

Samisk kultur med podden Samesystrar
Share via
Copy link
Powered by Social Snap