Meny

Yamina Walkeapää

Våld i nära relation

Våld i nära relation kommer alltid vara ett aktuellt ämne så länge det pågår och därför är det också viktigt att belysa i Samesystrar. Det är ett extremt utbrett samhällsproblem och pågår kanske i större utsträckning än vad statistiken visar. Och ur en jämställdhetssynpunkt så är just mäns våld mot kvinnor och våld i nära relation det mest tydliga uttrycket för en bristande jämställdhet.  

I det här fina och ärliga samtalet får vi höra Yamina Walkeapääs historia om hur det var för henne och hur hon tog sig ur en relation som var våldsam. Yamina delar detta offentligt för första gången och hon hoppas att kunna bidra med hopp till den som själv kanske lever i en våldsam relation. Hon vill visa att det går att ta sig ur, att det finns hjälp att få och att det går att välja livet. 

Tack till Norska Sametinget och Svenska Kulturrådet som bidragit med finansiering till det här avsnittet.

Akkakvinnojour finner du HÄR.

Samesystrar söker nu finansiering till fler avsnitt! Har du ett företag, jobbar på en organisation eller institution och vill sponsra ett avsnitt eller två? Skriv till mig HÄR.

Stötta Samesystrar på annat sätt! Det kan du göra genom att bland annat köpa en tröja, dela avsnittet vidare, tryck ”gilla” eller prata om podden till andra! Följ Samesystrar på Instagram och Facebook. Nu kan du kan också titta på avsnittet på min nya YouTube-kanal

Lyssna på avsnittet:

Du kan lyssna på avsnittet direkt här på sidan, eller via någon av ikonerna till höger.

Yamina Walkeapää
Yamina Walkeapää gästar podden Samesystrar
Lyssna på Spotify
Lyssna på Apple

Läs mer och lyssna på alla avsnitt här

Dela gärna vidare avsnittet till någon du känner!

Följ gärna Samesystrar på Facebook och Instagram och
skicka en like eller skriv en kommentar på din poddcastplattform.
Det gör att podden når ut till fler lyssnare.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap