Meny
Podden

Nu är Samesystrar igång igen!

Så var säsongen äntligen igång! Det känns så roligt att ”vara tillbaka” med nya fina gäster och spännande teman. Jag kan liksom inte vänta med att sända fler avsnitt känns det som och speciellt inte efter att avsnittet med Anna-Maria blev en superstart! Har ni hunnit lyssna på avsnittet ännu? Det finns här för den som inte hittar fram i appdjungeln på telefonen.

Nu på torsdag den 9:e november är det redan dags för avsnitt 2 av säsongen! Vi rör oss norrut till norsk sida av gränsen för att möta en av våra äldre legender. Någon som gjort oerhört mycket för vårt samiska samhälle, och fortfarande gör! Hennes namn är säkert bekant för många och om det inte är det ännu- vad roligt för er att få ”lära känna” en ny samesyster! Vi pratar mycket om samisk barnuppfostran, om hennes forskning i det, om samiska värderingar, andlighet och om att ”bli mer samisk”. Jag pratar förstås om Asta Balto. One of our Queens!

Det ska bli oerhört fint att få släppa det här avsnittet. Jag lärde mig så mycket av att prata med henne och jag hoppas att ni också kommer få till er något.

About Author

Podcasten Samesystrar drivs av Anna-Marja Persson med syfte om att hedra och lyfta starka samiska kvinnor. Podden är tänkt som ett samtal om livet mellan två samiska kvinnor. Tillsammans är vi starka.

No Comments

    Leave a Reply

    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap