Meny
Podden

Efterlysning

Jag testar något nytt och gör en efterlysning på dig, du samiska starka kvinna som tagit dig ur ett missbruk av något slag och är eller vill vara öppen om det. Du som upptäckt din beroendesjukdom och funnit vägen ut med hjälp av behandling och/eller andlighetsprogram.

Finns du? 💙

Det här är ett av mina specialintressen och jag tror att det vore väldigt bra att lyfta det i podcasten. Eftersom beroende finns i hela storsamhället och är en utbredd sjukdom så finns det i Saepmie också. Problemet är som med så många andra tabun, att vi inte pratar om dem av olika anledningar. Jag vill med ett sånt här avsnitt både upplysa om vad beroendesjukdom är, och inspirera till hur man tar sig ut ur det med hjälp av en samesyster och min egen kunskap i ämnet.

Kontakta mig på Facebook, instagram eller mejla till info@samesystrar.se

Heelsegh Anna-Marjan luvhtie

About Author

Podcasten Samesystrar drivs av Anna-Marja Persson med syfte om att hedra och lyfta starka samiska kvinnor. Podden är tänkt som ett samtal om livet mellan två samiska kvinnor. Tillsammans är vi starka.

2 Comments

 • Åse Blind Sjöberg
  18 september, 2022 at 16:33

  Det här borde finnas personer som vill prata om. Alkohol/ droganvändande skiljer sig tror jag inte från övriga Sverige. Däremot kan jag tänka att Skamen är större i mindre samhällen. Det är synd. Att vara öppen minskar skam.

  Reply
  • Anna-Marja Persson
   11 oktober, 2022 at 23:18

   Jag tror precis som du, att skammen kan vara större i mindre samhällen. Kanske rädslorna för vad andra ska tänka och tro finns också. Men jag valde att prata om min beroendeproblematik i avsnittet om mig själv. Min primära drog är varken alkohol eller droger utan mat och socker, men det är i grunden samma beroendesjukdom.

   //Anna-Marja

   Reply

Leave a Reply

Share via
Copy link
Powered by Social Snap