Meny
Podden

Ida Labba Persson gästar Samesystrar

Jag såg filmen Tystnaden i Sápmi i förra veckan i Umeå under Samiska veckan. Det känns som jag väntat i evigheter på att se den för jag fattar hur oerhört viktig den är för Sápmi. Liselotte Wajstedt är skaparen bakom den här filmen som handlar om sexuella övergrepp i vårt Sápmi och Ida Labba Persson är en av de två kvinnor vars historia vi får följa i filmen. Marion Anne Rimpi är den andra. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om ämnet, men jag vill med det här inlägget flagga för min nästa gäst i podden. Jag hade turen att få spela in poddsamtal med Ida precis efter att filmen visats och det öppna samtalet med både Liselotte och Ida hade hållits på Kvinnohistorisk museum.

Avsnittet kommer ut senare denna vecka så håll ögonen öppna. Som vanligt, där poddar finns.

Nästa Samesyster Ida Labba Persson

Uppdatering: Jag behöver skjuta på avsnittet ytterligare. Under tiden släpper jag ett annat avsnitt.

About Author

Podcasten Samesystrar drivs av Anna-Marja Persson med syfte om att hedra och lyfta starka samiska kvinnor. Podden är tänkt som ett samtal om livet mellan två samiska kvinnor. Tillsammans är vi starka.

No Comments

    Leave a Reply

    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap