Meny
Information

Succé med premiären!

Jag smakar på ordet succé! Ja det känns rätt! Jag gjorde succé med premiären av Samesystrar LIVE i torsdags förra veckan på Samiska Veckan i Umeå! 🙂 Jag hade valt helt rätt gäst kändes det som, Elin Nejne. Vi pratade om hur det var att förlora sin tjidtjie/mamma i cancer som barn, och om livet efteråt. Intet öga var torrt när Elin beskrev saknaden av hennes största supporter på fotbollsmatcherna, tjidtjie, eller när samma tjidtjie trots långt framskriden cancer ändå följer med på festligheter för sin familjs skull. Jag känner mig ödmjuk och varm inombords över samtalet och mottagandet av publiken efteråt. De som direkt kommer fram och vill ge sig tillkänna, tacka, prata och knyta kontakt. De som snyftade i publiken av Elins sårbarhet och öppenhet, kanske av igenkänning eller rädsla för när den dagen ska slå till i deras liv. Det värmer mig också på ett konstigt sätt att möta besvikelserna av alla efteråt (de som inte kunde närvara men som säger att de inte hunnit lyssna på avsnittet ännu, men ska), när jag berättar att det inte ligger ute på webben eller ens ska dit. Det betyder massor för mig, det också. Tack.

Samesystrar LIVE på Samiska Veckan i Umeå. Elin Nejne är gäst.

Sameradion var på plats och gjorde ett inslag om eventet. Lyssna här för att höra både den korta och den längre intervjun med mig och Elin.

About Author

Podcasten Samesystrar drivs av Anna-Marja Persson med syfte om att hedra och lyfta starka samiska kvinnor. Podden är tänkt som ett samtal om livet mellan två samiska kvinnor. Tillsammans är vi starka.

No Comments

    Leave a Reply

    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap