Meny
Information

Indigenous Peoples Day 9/8

Här i Sápmi (Sverige, Norge, Finland och Ryssland) finns Europas enda erkända urfolk, samerna. Den 9:e augusti varje år är det alltså också vår dag och vi uppmärksammats lite här och var. Mitt bidrag till leken är min urfolkspodcast Samesystrar som jag hoppas når fram till de öron som behöver den. Här lyfter jag fram samiska kvinnor från Sápmis olika hörn med syfte att skapa igenkänning, ta bort tabun, sprida kunskap, informera och ge vårt Sápmis fantastiska kvinnor en plats i rampljuset. 

Vem tror du behöver lära sig lite mer om samer, vår kultur och vårt liv?

Hjälp mig att sprida att Samesystrar existerar! Berätta om podden till någon du känner eller följ mig på sociala medier där jag är mest aktiv. Ni finner mig under namnet Samesystrar.

Allt gott till er fina följare!

About Author

Podcasten Samesystrar drivs av Anna-Marja Persson med syfte om att hedra och lyfta starka samiska kvinnor. Podden är tänkt som ett samtal om livet mellan två samiska kvinnor. Tillsammans är vi starka.

No Comments

    Leave a Reply

    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap