Meny
Uppdateringar

Om en vecka blir det livepodd!

Om 1 vecka är det dags för livepodd i Samesystrar! Jag besöker Raasten Rastah, den sydsamiska kulturfestivalen med extremt mycket hjärta <3 För er som följer mig, vet att jag varit där tidigare och haft föredrag om min personliga resa med poddandet, och gånge före det pratade jag om något helt annat. Så summa summaro, det känns lite som att komma hem till något kärt och välbekant. Vilket det på ett sätt också är förstås, Åarjelsaepmie, Sydsaepmie, ÄR ju mitt hem och min arena på ett vis. Så därför känns det ju extra roligt med livepodd!

Jag ska samtala med en lokal Samesyster, nämligen Elle Merete Omma. Hon är uppvuxen både på svensk och norsk sida i renskötarfamilj. Hon har tidigare jobbat på bland annat Urfolkssekretariatet i Arktiskt Råd, som seniorrådgivare inom samiska frågor på departement, och idag är hon chef på EU-avdelningen på Samerådet. Den här kombinationen känns väldigt spännande eftersom hon har erfarenhet att jobba på ”alla sidor av bordet”. I en tid med extremt stor press mot det samiska samhället, vår kultur och våra liv, så vill jag med det här samtalet fokusera på möjligheter och positivitet.

Jag hoppas att vi ses i Plassje/Röros!

About Author

Podcasten Samesystrar drivs av Anna-Marja Persson med syfte om att hedra och lyfta starka samiska kvinnor. Podden är tänkt som ett samtal om livet mellan två samiska kvinnor. Tillsammans är vi starka.

No Comments

    Leave a Reply

    Share via
    Copy link
    Powered by Social Snap